BANNER
 
 
 
 
 
Het loopvlak vernieuwen van u huidige banden.

Om u beter inzicht te geven in de begrippen waar het allemaal om draait hebben we de drie belangrijkste voor u op een rijtje gezet en toegelicht:

• Wat is warmvernieuwen?

Het procédé van warmvernieuwen wordt zowel toegepast bij vrachtwagenbanden als bij grondverzetbanden. Bij warmvernieuwen wordt de gehele band gevulkaniseerd en ook, in tegenstelling tot koudvernieuwen, de zijkanten van het karkas van een nieuwe laag rubber voorzien, oftewel vernieuwing van hiel tot hiel. Het voordeel van warmvernieuwen zit met name in het esthetische: de band oogt als nieuw. Nadeel is dat het karkas te lijden kan hebben van het vulkaniseren en band in zijn geheel stijver wordt.

• Wat is koudvernieuwen ‘oude stijl’?
Het principe van koudvernieuwen wordt al enige tijd toegepast in de transportwereld. Bij de traditionele manier van koudvernieuwen wordt als het ware een lap profiel om het bestaande karkas gerold. Nadeel hierbij is dat je altijd één verbindingspunt hebt wat de zwakke plek van de band vormt. Onder wrijving en door weersomstandigheden wordt er druk uitgeoefend op het verbindingspunt wat als risico met zich meebrengt dat de vernieuwde band tijdens het rijden kan klappen. Oude Stijl
• Wat is koudvernieuwen ‘nieuwe stijl’?

Vrachtwagenbanden kunnen worden koudvernieuwd ‘nieuwe stijl’ dankzij het innovatieve Ringtread-systeem van de Marangoni Group. Bij koudvernieuwen wordt alleen het rubberen loopvlak gevulkaniseerd. Het kaskas wordt niet gevulkaniseerd en lijdt dus niet onder de gevolgen hiervan. Voordeel hiervan is dat de band in zijn totaliteit langer meegaat. Doordat Ringtread het nieuwe profiel cirkelrond maakt en vervolgens in zijn geheel over het karkas schuift is de zwakke plek zoals bij koudvernieuwen ‘oude stijl’ niet meer aanwezig. Ergo: kwaliteitverbetering, duurzaamheid, veiligheid en comfort. Nieuwe Stijl

Het innovatieve Ringtread-systeem garandeert een vervormingvrij loopvlak, perfect bodemcontact en hoog rijcomfort. Prestaties, grip en veiligheid van de banden worden opnieuw in optima forma gebracht.

N.B. Een vernieuwde band kan net zoals een nieuwe band worden opgesneden waarna hij een tweede ronde gebruikt kan worden!

Koudvernieuwen ‘nieuwe stijl’, illusie of werkelijkheid? Na het bekijken van onderstaande tabel bent u volledig op de hoogte van het proces genaamd koudvernieuwing.

bandenvernieuwing
tabel